HC Ares | Malkenschoten 43 | 7333 NM Apeldoorn | 055 533 2500
Dennis over zijn eerste weken, visie, AMHC en een oproep tot meepraten
18-4-2019  | 
Nu ruim twee weken voorzitter van HC Ares. Twee weken die in het teken stonden van kennis maken. Voor mij een uitdaging omdat ik slecht ben in het onthouden van namen.
Ik heb mijzelf als doel gesteld om in de eerste maanden zoveel mogelijk kennis op te halen. Vanaf mei zullen wij als bestuur starten om een strategische visie te bepalen voor de komende jaren. Wat is de droom van HC Ares en waar willen wij als club naartoe? Dit zullen wij regelmatig toetsen bij de leden door simpel te vragen of wij op de goede weg zitten.

Op het persbericht en het interview in de Stentor heb ik veel reacties ontvangen. Naast de felicitaties ook vaak de vraag hoe ik e.e.a. kan combineren? Zelf heb ik nog niet echt het antwoord maar de tijd zal het leren. Allereerst heb ik nader kennis gemaakt met het eigen bestuur. Een fanatieke groep mensen die het beste voor hebben met de club. Ook heb ik kennis gemaakt met de voorzitters van de grootste verenigingen van Apeldoorn. Naar mijn mening kan je niet naar de toekomst kijken als je niets van het verleden weet en ik heb daarom gesproken met Marion en Ineke over het ontstaan van HC Ares.

Op vrijdag en zaterdag heb ik met veel plezier gekeken naar de Fit Hockeyers. Ik heb kennis gemaakt en koffiegedronken en wat is het dan super dat mensen van ver in de 80 nog steeds met veel plezier naar de club komen voor een combinatie van sociaal contact en beweging.
Tijdens de eerste echte bijeenkomst van de Business Club heb ik kennis mogen maken met de sponsoren. Zonder deze sponsoren is een gezonde (financiële) toekomst voor HC Ares niet mogelijk. Een nieuwe en innovatieve manier van marketing aanpak werd mij helemaal duidelijk toen ik een ochtend mocht meedoen met een training van het nieuwe HC Ares Mediateam. Ontzettend leuk en leerzaam om met video en vlogs de club meer op de kaart te zetten en waarde te geven door middel van Social Media.

Naast alle gesprekken heb ik ook twee keer gesproken met de voorzitter van AMHC. Goede en open gesprekken over de toekomst van hockey binnen Apeldoorn. Ik weet dat de combinatie HC Ares en AMHC soms vragen op kan roepen. Er zijn zelfs opmerkingen over het feit dat een mogelijke fusie aanstaande is. Vanuit mijn rol en vanuit het bestuur kan ik hier duidelijk over zijn. Zonder een strategische visie is het niet mogelijk om na te denken over dit soort ingrijpende keuzes. En deze visie moeten wij samen met de leden bepalen.
Ik heb de voorzitter van AMHC maar ook de gemeente aangegeven dat wij als club eerst prioriteit geven aan het invullen van deze visie. Natuurlijk blijven wij in gesprek maar 2019 zal in het teken staan van de HC Ares ‘droom’.

Om dit soort ideeën te toetsen zou ik in de toekomst graag een informele ledenraad willen introduceren. Een groep leden met een kritische maar positieve blik. Samen met deze groep wil ik een aantal keren per jaar met ‘de benen op tafel’ dit soort thema’s bespreken. Mocht jij mee willen praten meld je dan aan via [email protected]

terug naar vorige scherm
Agenda
vervolg 7-7  Algemene ledenvergadering HC Ares
vervolg 1-10  Bijeenkomst organisatie 'uniek sporten'
vervolg 8-10  Bijeenkomst organisatie 'uniek sporten'
Hele agenda
Nieuws