HC Ares | Malkenschoten 43 | 7333 NM Apeldoorn | 055 533 2500
Vraag en antwoord naar aanleiding van Coronacrisis update 1 april
30-3-2020  | 

Zoals Dennis al aangeeft in zijn blog krijgt het bestuur en het technisch management veel vragen. Onderstaand het antwoord op veel gestelde vragen:

Wanneer kunnen we weer trainen en wedstrijden spelen?

Het verbod om sportverenigingen/complexen open te stellen, staat nu tot en met 28 april. Daarom heeft de KNHB de competitie landelijk afgelast en moeten verenigingen de clubhuizen sluiten tot en met 28 april. Het al dan niet verlengen van de maatregel om sportclubs te sluiten, moeten we afwachten.

Worden afgelaste wedstrijden ingehaald?

We kunnen nu nog niet voorzien tot wanneer het coronavirus aanhoudt. Nu al een nieuwe wedstrijdplanning maken is daarom niet mogelijk. Mocht er na 28 april weer gespeeld kunnen worden, dan heeft de KNHB scenario's ontwikkeld om in aangepaste vorm competitie te spelen in mei, juni en juli. De competitieleiders houden de actuele ontwikkelingen scherp in de gaten. Het is ook mogelijk dat er helemaal niet meer gespeeld mag worden, indien de maatregelen wederom verlengd worden.

Kunnen we wel samenkomen in het clubhuis, bijvoorbeeld voor scholing of overleg?

Nee, geen enkele groepsactiviteit is toegestaan. Het clubhuis en de gehele accommodatie is gesloten tot en met 28 april. Daarna kijken we verder, afhankelijk van de adviezen van de RIVM en de overheid.

Mogen we thuis met een groep of commissie overleggen?

Wij adviseren overleg over HC Ares zaken altijd online te doen. Volg in ieder geval de adviezen van het RIVM.

Krijgen leden contributie terug?

Nee, er wordt geen contributie teruggegeven. De kosten lopen tijdens deze crisis grotendeels door (huur velden, loon trainers, contributie aan de KNHB), maar de bar draait geen omzet, dus missen we inkomsten. De kosten die we met z’n allen maken, moeten we zoveel mogelijk met z’n allen dragen. Daarvoor zijn we een vereniging.

Hoe blijf ik in beweging?

Je vindt een trainingsprogramma van de KNHB opgebouwd uit vier onderdelen: interval, coördinatie, kracht en blessurepreventie en de video’s op hockey.nl.

Daarnaast is hockey.nl samen met Team Streethockey de insta-challenge #keepplaying gestart. Sporten in de openbare ruimte, bijvoorbeeld hardlopen, is toegestaan in een groep van maximaal 3 personen waarbij de 1,5 meter afstand in acht genomen dient te worden.

Gaan evenementen als de hockeykampen en Six a Side in juni/juli door?

Vóór 28 april wordt besloten of de maatregel dat er geen bijeenkomsten georganiseerd mogen worden, verlengd wordt. Dat moeten we afwachten.

Voor Six a Side hebben we een vergunning nodig. Tot 1 juni mogen er geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien waar een vergunning voor verplicht is, worden georganiseerd. Six a Side staat 12 juli gepland, maar ook hierover kunnen we in dit stadium nog geen uitsluitsel geven.

Hoe proberen wij de leden betrokken te houden?

Wij hebben de technisch managers en coaches gevraagd zoveel mogelijk contact te houden met de teams via WhatsApp. Ook worden er veel filmpjes gedeeld via de social kanalen zoals TikToc en Instagram. Via de website proberen wij iedereen zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

Heb je nog een vraag? Mail [email protected] dan kijken we of we deze (al) kunnen beantwoorden.

Bestuur HC Ares


terug naar vorige scherm
Agenda
vervolg 7-7  Algemene ledenvergadering HC Ares
vervolg 1-10  Bijeenkomst organisatie 'uniek sporten'
vervolg 8-10  Bijeenkomst organisatie 'uniek sporten'
Hele agenda
Nieuws