HC Ares | Malkenschoten 43 | 7333 NM Apeldoorn | 055 533 2500
Maandag 4 mei start ook de A/B/C jeugd met trainen, lees hier info en spelregels:
2-5-2020  | 

Beste leden, ouders en vrijwilligers,

Vanaf maandag 4 mei gaat ook de A/B/C-jeugd weer hockeyen!

Voor de A/B/C-jeugd gelden andere regels dan voor de Jongste Jeugd en D-jeugd.
Volgens het RIVM mag de jeugd tot en met 18 jaar samen sporten met inachtneming van 1,5m afstand tot elkaar.
De regels die we hebben opgesteld zijn daarom aangescherpt. Ook hebben we speciale looproutes op het terrein (zie bijlage website en in mail). Deze looproutes gelden voor de Jongste Jeugd én de A/B/C/D-jeugd.


START VAN DE TRAININGEN VOOR DE A/B/C-JEUGD
Alle teams gaan 1x per week trainen met het eigen team, onder leiding van een ervaren trainer. Het trainingsschema komt zaterdagavond 2 mei online. Via de website of de Ares-app kun je zien wanneer en waar je traint. De oefeningen zijn waar nodig aangepast, zodat deze altijd met 1,5m afstand uitgevoerd kunnen worden. De trainers zijn hierover geïnstrueerd. Het is belangrijk dat iedere speler goed luistert naar de trainer en zijn/haar instructies opvolgt.

VERVOLG TRAININGEN JONGSTE JEUGD EN D-JEUGD
Natuurlijk gaan de trainingen voor de Jongste Jeugd en D-jeugd de komende periode door. We hebben een leuke en goede start gehad. Nu gaat ook de jeugd van 13 tot 18 jaar sporten. Daarom zijn de regels over de ingang en uitgang bij Ares en de route naar de velden aangepast. In de bijlage vind je hierover alle informatie.

HULP VAN OUDERS
Op iedere trainingsdag worden ouders gevraagd om mee te helpen bij het handhaven van de corona-maatregelen. Dat betekent de wacht houden bij de in- en uitgang, controleren op het terrein én op het veld. Hiervoor worden teams aangewezen. Zonder hulp van de ouders kan de training niet doorgaan.

SENIOREN EN G/LG
De senioren mogen volgens de richtlijnen van het RIVM nog niet sporten. We hebben helaas moeten besluiten dat ook de G/LG nog niet kan starten. Bij de G/LG zijn een paar spelers ouder dan 18 jaar én een paar trainers zitten in de risicogroep. Zodra de corona-maatregelen het toelaten zetten we alles in het werk om ook de senioren en G/LG weer te laten hockeyen.


OM IEDERS GEZONDHEID TE KUNNEN WAARBORGEN ZIJN ER EEN AANTAL BELANGRIJKE SPELREGELS

Alleen door ons te houden aan deze afspraken kunnen wij een zo veilig mogelijke omgeving creëren voor de kinderen en de trainers. Wij vragen iedereen dan ook om zich hieraan te houden en elkaar erop aan te spreken als dit nodig is.

Ingang en uitgang van de club
De ingang is altijd aan de Nagelpoelweg/Antillen (bij de Dekamarkt) en de uitgang is altijd via het fietspad naar de parkeerplaats aan de Malkenschoten. Voor het neerzetten van de fiets en het betreden en verlaten van het veld zijn looproutes gemaakt. Deze zijn afhankelijk van het veld waar je traint. In de bijlage vind je een beschrijving van de looproutes per veld. Kijk goed op welk veld je traint en kijk vervolgens naar de looproute die je moet volgen. Het is niet toegestaan om een andere looproute te nemen. Er worden geen uitzonderingen gemaakt. Bij de in- en uitgang staat een volwassene die ervoor zorgt dat iedereen zich aan de regels houdt.

Deze looproutes gelden voor de A/B/C/D-jeugd én de Jongste Jeugd.

Alleen spelers en trainers mogen het clubterrein betreden
Ouders zijn in deze periode niet welkom op de vereniging tenzij ze door HC Ares uitdrukkelijk verzocht zijn om aanwezig te zijn en zich houden aan de RIVM-regelgeving.


Waar moet je als speler op letten:

-        Spelers van de A/B/C-jeugd moeten altijd 1,5m afstand tot elkaar en tot de trainer houden. Zowel op het terrein voor en na de training, maar ook tijdens de training. Ook hier geldt dat er geen uitzonderingen worden gemaakt. Houd je je opzettelijk niet aan de regels, dan word je van het terrein verwijderd. Er zal extra toezicht zijn op handhaving van de regels tijdens de training.

-        Spelers van de Jongste Jeugd en D-jeugd hoeven onderling geen 1,5m aan te houden. Zij moeten wél 1,5m afstand houden tot de trainers, andere ouders en spelers uit de A/B/C-jeugd.

-        Spelers van Jongste Jeugd en D-jeugd mogen ook niet het veld op bij spelers van de A/B/C-jeugd en omgekeerd.

-        Trainingshesjes worden niet gebruikt. Iedere speler komt in een wit shirt naar de training en neemt een donker shirt mee.

-        Het is voor iedereen verboden om de neus te ledigen en/of te spugen op het veld.

-        Spelers mogen alleen eigen materiaal aanraken, zoals stick en bidon.

-        De dug-out wordt niet gebruikt. Persoonlijke eigendommen moeten op het veld worden gelegd of over het hek gehangen, op 1,5m van de medespeler.

Alle trainingsmaterialen zoals bijvoorbeeld pilonnen en ballen worden alleen door de trainer aangeraakt.


Algemene afspraken

-        Het clubhuis blijft gesloten. Toiletten en kleedkamers kunnen niet worden gebruikt.

-        Het clubterrein zal worden voorzien van borden met aanwijzingen die moeten worden opgevolgd.

HC Ares verstrekt geen Corona-beschermende middelen aan trainers of spelers. We zorgen wel voor voldoende hygiëne-middelen en trainingsmaterialen worden na gebruik gereinigd.

Het betreden van de velden is en blijft verboden op de momenten dat er geen training wordt gegeven.


Het was en is nog steeds een enorme klus om dit goed te organiseren. We kunnen dit ook alleen doen met hulp van spelers én ouders. Afgelopen week hebben de Jongste Jeugd en de D-jeugd alweer met veel plezier gespeeld. We gaan ervan uit dat vanaf komende week ook de A/B/C-jeugd weer vol enthousiasme gaat hockeyen.

Ook nu geldt dat wij, indien nodig, zaken aan moeten passen aan gewijzigde regelgeving. We zullen jullie daarover tijdig informeren.


Ondertussen zijn ook de voorbereidingen voor het volgend seizoen in volle gang. Uiterlijk zaterdag 9 mei zullen we jullie informeren over hoe we de teams gaan indelen voor het seizoen 2020/2021. Wij vragen jullie om het technisch management (Eric en Bart) even te ontzien. Bewaar je vragen voor een later tijdstip, zodat zij gelegenheid hebben om de voorbereiding zo spoedig mogelijk uit te werken. Dank voor jullie begrip.

Laten wij samen zorgen voor een mooi vervolg want#wijzijnares!


Dennis Wooning
Namens het bestuurBijlage: Verplichte looproutes op het terrein van HC Ares - definitief.pdf

terug naar vorige scherm
Agenda
vervolg 5-9  Bitjehappen hapdag!
vervolg 1-10  Bijeenkomst organisatie 'uniek sporten'
vervolg 14-11  Bitjehappen hapdag!
Hele agenda
Nieuws