HC Ares | Malkenschoten 43 | 7333 NM Apeldoorn | 055 533 2500
Blog van onze voorzitter
9-9-2020  | 
Het seizoen is nu echt begonnen en ik moet zeggen dat het allemaal nog een beetje raar voelt. Aan de ene kant de Corona regels en aan de andere kant de wens om elkaar weer te zien, te spreken en uiteraard weer lekker te hockeyen. 

Er zijn al een aantal wedstrijden gespeeld en ook hebben er weer trainingen plaats gevonden. Voor ons als bestuur waren dit momenten om te testen hoe de regels gehandhaafd werden. En ik moet eerlijk zeggen dat dit ons als bestuur zorgen baart. Het volgen van de regels is van belang voor onze gezondheid, maar ook van belang voor de gezondheid van de club. Als wij samen de regels niet kunnen handhaven bestaat de mogelijkheid van boetes en zelfs van het sluiten van het park. 

Natuurlijk willen wij dit allemaal niet en weet ik dat wij allemaal ons best gaan doen om ons hieraan te houden. Wel hebben wij als bestuur besloten het smalle hek aan de Dekamarkt zijde te sluiten om zoveel mogelijk te zorgen dat de looproutes duidelijk zijn, wij zagen dat het voor velen een gewoonte was om de kortste weg te kiezen als in- en uitgang. Ook hebben wij met pijlen de looprichtingen aangegeven waarbij wij iedereen vragen zoveel mogelijk rechts te lopen. Wij zullen dit ook met borden extra duidelijk proberen te maken. 

Natuurlijk willen wij dat je zoveel mogelijk op de fiets komt en als je dit doet, fiets dan samen via het bruggetje. Voor de leden die met de auto komen zijn wij in overleg met de politie en gemeente om samen te kijken naar de veiligheid en de hoeveelheid parkeerruimte op de grote parkeerplaats.Door alle regels vergeten wij soms wel eens dat het ook gezellig moet zijn en van veel leden kreeg ik de opmerking dat vooral dit sociale aspect erg belangrijk is. Wij zijn niet voor niets een familieclub. Samen een drankje drinken en even bijpraten vinden wij zo belangrijk dat wij hebben besloten het clubhuis zoveel mogelijk open te houden. Dit wil wel zeggen dat wij ons aan de Corona horeca regelgeving moeten houden. Iedereen, leden en niet-leden zal zich vooraf moeten registeren, een drankje kun je bestellen en meenemen bij de bar en buiten opdrinken op een aangegeven zitplek. Ook willen wij in de blokhut een plek inrichten om alleen koffie, thee en limonade af te halen op de drukke zaterdagochtend.

Om de Corona regelgeving te helpen handhaven zijn wij in gesprek gegaan met de aanvoerders en team verantwoordelijken van de seniorenlijn. Wij hebben afgesproken elkaar te helpen herinneren wat de regels zijn, vooral op de momenten dat het te gezellig wordt. Natuurlijk wil niemand voor politie agent spelen maar alleen samen kunnen wij dit doen en er een gezellig seizoen van maken.

Voor ons als bestuur staat het spelen van hockey voor alle leeftijden op nummer 1. Dit betekent dat wij andere zaken even niet doen. De start of the season, de presentatie van het nieuwe shirt en de BBQ voor de vrijwilligers moeten wij even uitstellen. Maar uitstel is geen afstel, dus er zal zeker aandacht voor komen. 

Samen gaan wij lekker hockeyen en als bestuur hebben wij er enorm veel zin in. Ondanks alle regels gaan wij er samen een mooi seizoen van maken en ik ben ervan overtuigd dat dit ons zeker gaat lukken want #wijzijnares

terug naar vorige scherm
Agenda
vervolg 23-10  Knutselen met Michelle
vervolg 14-11  Bitjehappen hapdag!
Hele agenda
Nieuws