HC Ares | Malkenschoten 43 | 7333 NM Apeldoorn | 055 533 2500
HC Ares in relatie tot buurtbewoners
17-9-2020  | 

Het bestuur van HC Ares wil de jarenlange relatie met omwonenden, naastgelegen bedrijven en verenigingen graag goed houden.

In de afgelopen weken zijn een aantal leden en ouders van leden belaagd met waterballonnen door kinderen, of aangesproken door bewoners, op het stuk tussen de afslag sportpark Nagelpoel en de parkeerplaats. Een aantal heeft dit als vervelend of zelfs bedreigend ervaren.
Aan de andere kant geven de omwonenden aan dat er te hard gereden wordt en dat zij bang zijn dat een kind aangereden wordt. Die angst en de overlast houdt hen ieder speelweekend bezig.
Zij hebben al vaak bij de gemeente aangeklopt voor een oplossing, maar tevergeefs.


Betreffende bewoners willen voorkomen dat de relatie op scherp wordt gezet en hebben hun kinderen aangesproken dat er geen waterballonnen meer gegooid mogen worden. Wij vragen aan jou dat je, als je met de auto of scooter komt, gas terugneemt en het stuk naar en vanaf de parkeerplaats niet harder rijdt dan 15 km per uur.
Tip: kies bij uitwedstrijden niet de parkeerplaats bij Ares als verzamelplek, maar bijvoorbeeld de parkeerplaats voor zwembad Malkenschoten, waar meer ruimte is.


Ook de bewoners van de woonwijk achter het fietsbruggetje ervaren parkeeroverlast. Wij verzoeken je daar niet te parkeren.

Kom, indien mogelijk, met de fiets.


Het bestuur is in gesprek met de wijkagent en de gemeente ten behoeve van een structurele oplossing, die de overlast voor omwonenden beperkt. Inzet daarbij is ook dat het aantal parkeerplaatsen wordt uitgebreid.


Alvast bedankt voor je medewerking.

Het bestuur van HC Ares


terug naar vorige scherm
Agenda
vervolg 23-10  Knutselen met Michelle
vervolg 14-11  Bitjehappen hapdag!
Hele agenda
Nieuws