HC Ares | Malkenschoten 43 | 7333 NM Apeldoorn | 055 533 2500
Hockey in de winter in samenhang met corona-maatregelen
1-11-2020  | 
Hoe komen we de winter door? Afgelopen dinsdag heeft de regering bekend gemaakt dat de huidige corona-maatregelen verlengd worden tot 1 december.

Dat betekent dat de competities nog niet hervat worden en het clubhuis en de kantine langer gesloten blijven. Gelukkig kunnen we wel in aangepaste vorm blijven hockeyen. De afspraken die hierover gemaakt zijn gelden ook voor de komende periode.

We willen jullie hier wel verder informeren over het volgende :


Zaalcontributie
We spelen dit seizoen geen zaalcompetitie. Hierdoor hoeft HC Ares ook geen zaalcontributie aan de KNHB af te dragen. De senioren betalen een aparte zaalcontributie. Deze wordt ineens terugbetaald of verrekend met de volgende incasso. De Junioren en Jongste Jeugd betalen geen aparte zaalcontributie. Het bestuur heeft de intentie om ook bij deze groep de zaalafdracht voor de KNHB terug te betalen. Dit wordt in de eerstvolgende ALV ter goedkeuring aan de leden voorgelegd.


Zaaltraining alleen voor Jongste Jeugd
We hebben besloten dat de Junioren en Senioren ook niet in de zaal gaan trainen. Hierbij kunnen we namelijk niet instaan voor de gezondheid van spelers en trainers/coaches. In plaats daarvan blijven we in de winterperiode 1x per week buiten doortrainen. Natuurlijk voor zover het weer het toelaat. Het is ook niet toegestaan dat teams zelf een zaal huren om te gaan trainen.
Voor de Jongste Jeugd maken we een uitzondering. We hebben besloten dat de Jongste Jeugd wél in de zaal mag trainen. Bij hen is het besmettingsrisico minimaal. Daarbij is het onverantwoord om jonge kinderen buiten in de kou te laten doortrainen.


Buitenprogramma in de winterperiode
Gedurende de winterperiode zal HC Ares op de reguliere competitiedagen zelf wedstrijden organiseren voor de Jongste Jeugd en Junioren. Het wedstrijdschema voor die dagen wordt via de app bekendgemaakt.


Midwintercompetitie
HC Ares heeft besloten om deel te nemen aan de Midwintercompetitie. Deze wordt door de KNHB georganiseerd in januari en februari. De Midwintercompetitie wordt aangeboden voor de 6- en 8-tallen, Junioren en Senioren.


De komende periode
We hopen dat we na de persconferentie volgende week meer duidelijkheid kunnen geven over de speeldagen voor de komende periode.

Uiteraard zijn we bij het organiseren van het alternatieve buitenprogramma, de trainingen in de winterperiode en de Midwintercompetitie afhankelijk van de corona-maatregelen en de weersomstandigheden.


Ook de komende tijd blijven de algemene Corona-regels gelden. Bezoekers zijn dus nog steeds niet toegestaan en na de training of oefenwedstrijd dient ieder team het terrein onmiddellijk te verlaten. Op de website kun je alle regels nog eens nalezen.

Heb je vragen over de Corona-maatregelen bij HC Ares, neem dan contact op met onze Corona-co√∂rdinator, Karin Beumer, op telefoonnummer 06-54702705 of per mail naar [email protected]


terug naar vorige scherm
Agenda
vervolg 19-7  Gereserveerde data Hockeykampen.nl
Hele agenda
Nieuws