HC Ares | Malkenschoten 43 | 7333 NM Apeldoorn | 055 533 2500
PLANNING ZOMERVAKANTIE EN STARTDATUM VOLGEND SEIZOEN 21-22
7-2-2021  | 

Voorbereiding seizoen 2021-2022: PLANNING zomervakantie EN START SEIZOEN

Terwijl we vol in de coronacrisis zitten werken we hard door achter de schermen. We willen jullie alvast informeren over de start van het volgende seizoen. 

Zomervakantie
Als HC Ares zien wij graag dat er een goede balans is tussen intensief hockeyen en een goede rustperiode. Wij vinden een goede zomervakantie dan ook van groot belang. De zomer is ervoor om te rusten en draagt bij aan de fysieke en sociale ontwikkeling van de spelers. Daarnaast kunnen ze zich in de vakantie mentaal opladen voor een nieuw schooljaar en hockeyjaar.

Voorbereiding seizoen 2021-2022
We vinden het ook erg belangrijk dat ieder team goed is voorbereid als het seizoen begint. We beginnen daarom met trainen en oefenwedstrijden vóór de start van de competitie. Dat heeft de volgende redenen:
 

  1. Hockey is een teamsport en in een teamsport willen wij kinderen leren dat voor iedereen dezelfde regels gelden om samen succesvol te kunnen zijn;
  2. Bij de KNHB is het zo geregeld dat de prestatiedruk vooral in het begin van het seizoen ligt. In de voorcompetitie plaatsen teams zich voor de diverse vervolgcompetities. Ons streven is om elk team op een passend niveau te laten uitkomen. Daarom willen we dat ze optimaal voorbereid zijn bij de start van de competitie;
  3. Kinderen groeien in de zomer relatief meer dan in de rest van het seizoen. Daardoor is het belangrijk dat we hun fysieke belasting goed opbouwen. Na de vakantie meteen vol starten vergroot de kans op overbelasting of zelfs blessures (zeker in of direct na een groeispurt).


Start trainingen seizoen 2021-2022
Om eerder te kunnen beginnen is het belangrijk dat de spelers op tijd terug zijn van vakantie. De zomervakantie is van 17 juli tot en met 29 augustus. De KNHB-competitie start vermoedelijk op zaterdag 11 september. Teams die Landelijk A/B of subtopklasse A/B spelen beginnen op 4 september.


Op basis van de zomervakantie en de start van de competitie beginnen de trainingen op de volgende data:

 

  • Lijnteams starten vanaf maandag 23 augustus met de trainingen. Iedere speler is vanaf de start  verplicht aanwezig en moet dus op tijd terug zijn van vakantie.
  • Standaardteams starten vanaf maandag 23 augustus. Het is wenselijk dat iedere speler hierbij aanwezig is.
  • Breedteteams bij de junioren en senioren beginnen vanaf maandag 30 augustus
  • Jongste Jeugd begint ook vanaf maandag 30 augustus

 

De lijnteams beginnen een week eerder. Zo kunnen alle spelers in het team zich optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen. Alvast trainings- en wedstrijdritme opdoen en het smeden van het teamgevoel. Dat is belangrijk voor een maximale prestatie in de voorcompetitie. Daarnaast draagt een goede voorbereiding ook bij aan het voorkomen van blessures gedurende het seizoen.


Rechten en plichten

Achter de inlog* staat duidelijk uitgelegd welke rechten en plichten er zijn voor spelers in een lijnteam, standaardteam of breedteteam. Als de teamindeling bekend is, wordt ook bepaald wat lijn-, standaard- en breedteteams zijn. Hierover volgt in het voorjaar verdere informatie. Wij verwachten dat voor iedereen duidelijk is wanneer het nieuwe seizoen gaat beginnen. 


Natuurlijk zijn wij ook bij de planning voor het komend seizoen afhankelijk van de dan geldende corona-maatregelen. Als wij daardoor de start van het seizoen moeten aanpassen zullen we dat zo snel mogelijk bekend maken. Laten we er samen een mooie start van maken.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met je lijncoördinator.

Inlog* (Mijn Ares - Club - Documenten - Technische Commissie- rechten en plichten)


Met sportieve groet,


Eric Hoogsteden 
Technisch Manager elftallen

#WijZijnAres


terug naar vorige scherm
Agenda
vervolg 28-8  Kledingbeurs HC Ares
vervolg 4-9  Bitjehappen
vervolg 4-9  Start of the season en dat vieren we!
vervolg 5-9  Six a Side
vervolg 13-11  Bitjehappen
Hele agenda
Nieuws