HC Ares | Malkenschoten 43 | 7333 NM Apeldoorn | 055 533 2500
Bericht aan Senioren
10-2-2021  | 
Beste Senior-leden,

Na de recente Corona update willen wij ook jullie weer op de hoogte brengen van de huidige stand van zaken. Ondanks dat het verwacht was, is het toch weer balen dat er geen versoepeling heeft plaatsgevonden. Voor HC Ares betekent dit dat de Jongste Jeugd en Junioren mogen hockeyen. Voor de Senioren gelden helaas nog steeds de zware corona-beperkingen.


Hockey in tweetallen misschien binnenkort mogelijk
De leden die al heel lang niet kunnen hockeyen zijn jullie, de Senioren. Dat geldt voor onze senioren, veteranen, trimmers, flexhockeyers, fithockeyers en een deel van onze G/LG-leden. Dit is voor jullie een hele zure appel, dat begrijpen wij.
Als vereniging moeten we de algemene regels volgen, maar ook de regels van de gemeente Apeldoorn. Volgens de algemene regels mag iedereen vanaf achttien jaar
alleen sporten op anderhalve meter afstand en met niet meer dan twee personen. Vanuit het college van B&W Apeldoorn is besloten dat dit per veld geldt. Met andere woorden, er mogen niet meerdere groepjes van twee spelers op één veld trainen. Wij vinden dat deze interpretatie van de regels erg streng is. Daarom hebben wij deze week opnieuw  een beroep gedaan op de gemeente en de Sportraad. Helaas blijft de gemeente vooralsnog bij haar standpunt.
Op dit moment werken we wel aan een oplossing waarbij we – rekening houdend met de officiële richtlijnen – toch in tweetallen kunnen trainen. Deze week benaderen we de seniorenteams om de belangstelling te peilen. Als er voldoende belangstelling is, zullen we onze plannen verder uitwerken en zo snel mogelijk in werking stellen.


Contributie betalingen
Af en toe krijgen wij vragen over de contributiebetaling. Gelukkig zijn dit er maar weinig. Zoals in de laatste ALV in de zomer van 2020 aangegeven zijn wij als club grotendeels afhankelijk van de contributie-inkomsten en de inkomsten uit de bar. Door de sluiting van het clubhuis zijn de inkomsten uit de bar volledig weggevallen. Wij hebben waar mogelijk subsidie aangevraagd. De fors lagere inkomsten hebben wij hierdoor deels op kunnen vangen. Hierin zijn wij wel voorzichtig omdat
wij niet willen dat we achteraf subsidie terug moeten betalen. Ook met lagere inkomsten blijven de vaste kosten voor de club doorlopen. Denk daarbij aan hypotheek, afschrijvingen, gas, water, licht, etc. Om deze rekeningen te kunnen blijven betalen is het belangrijk dat alle leden de contributie blijven afdragen. Wij kunnen mogelijk niet voorkomen dat we als vereniging in de rode cijfers gaan eindigen, maar willen dit natuurlijk zoveel mogelijk beperken. Daar is hulp van iedereen voor nodig en dus ook met het doorbetalen van de contributie.


Vind je het leuk om toch nog met hockey bezig te zijn in deze periode?
We weten dat we eerder dit seizoen en ook voorgaande seizoenen een groot beroep op jullie hebben gedaan. Veel van jullie hebben wedstrijden van de junioren gefloten. We begrijpen dat dat voor jullie niet altijd uitkwam. We zijn echter wel heel blij dat jullie hierdoor de wedstrijden voor de junioren mogelijk hebben gemaakt. Voor de komende periode doen we zo min mogelijk een beroep op jullie
door de inzet van nieuwe scheidsrechters bij de junioren.
Tegelijkertijd kunnen we ons ook voorstellen dat je het misschien juist nu leuk vindt om nog met hockey bezig te zijn. Een training verzorgen, een keer een wedstrijd fluiten, een clinic geven, een leuke actie bedenken, etc. Als je daar zin in hebt, laat het ons dan weten via Elsbeth Wooning, Leeftijdscoördinator Senioren. Ook tips en ideeën over sporten in corona-tijd voor de Senioren zijn uiteraard van harte welkom!


Wij begrijpen dat het met name voor jullie als Senioren een lastige tijd is. Alle corona-maatregelen hebben op ieder van ons, zowel zakelijk als privé, grote invloed. Hockey is normaal gesproken een sportieve en gezellige uitlaatklep. En wij begrijpen dat het extra lastig is als je dit ook moet missen.

We hopen dan ook, net als jullie, dat hockey weer snel mogelijk gemaakt wordt!


Vriendelijke groet,
Bestuur HC Ares

#wijzijnares


terug naar vorige scherm
Agenda
vervolg 9-3  Online Agemene Ledenvergadering
vervolg 19-7  Gereserveerde data Hockeykampen.nl
Hele agenda
Nieuws