HC Ares | Malkenschoten 43 | 7333 NM Apeldoorn | 055 533 2500
Actuele corona-regels HC Ares (aangepaste regels m.i.v. 5 juni 2021)
9-6-2021  | 

Yes, er kan weer wat meer! Maar Corona is helaas ook nog niet helemaal weg, dus er zijn zeker nog wel de nodige regels, waaraan we ons moeten houden!

We zetten ze even voor je op een rij:


De basisregels:
Voor alles geldt: gebruik je gezonde verstand!

 

 • Heb je klachten, blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen. Ook bij hele lichte klachten.
 • Ga direct naar huis als je klachten krijgt zoals: neusverkoudheid, niezen, loopneus, keelpijn, etc.
 • Was je handen vaak
 • Volg de looproutes zoals aangegeven op het terrein en houd rechts aan.
 • Blijf niet staan op 'knooppunten' waar looproutes kruisen.
   

Afstandsregel – buiten het sportveld
Per 1 juli 2020 geldt dat jeugd tot 18 jaar geen afstand meer hoeft te houden tot elkaar, maar wel tot personen die 18 jaar of ouder zijn. Volwassen trainers en coaches moeten altijd 1,5 meter afstand houden tot elkaar en tot kinderen.


Kleedkamers
De kleedkamers en douches zijn weer open. Maar de 1,5 meter regel geldt wel in deze ruimtes! Dus het advies blijft: kom in sporttenue en douche na afloop thuis. Dit geldt voor de thuis- en uitspelende teams, maar ook voor de teams die bij ons op bezoek komen.

De toiletten zijn ook nu, bij voorkeur alleen voor noodgevallen, te gebruiken. Daarvoor geldt: de verplichte looproute volgen; via de hoofdingang naar binnen en links via de kleedkamers en materiaalruimte naar buiten.


Clubhuis en bar
Ons clubhuis is in het weekend weer open:

 

 • Op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur
 • Op zondag van 11.00 - 15.00 uur 

Het assortiment is voor deze maand beperkt tot de 'hardlopers'. 

Máár let op, er zijn wel regels, gelijk aan die voor de horeca: 

 

 • Bij lopen (dus bij bestellen) in het clubhuis moet je een mondkapje dragen
 • Je dient je geregistreerd te hebben
 • Op het terras en in het clubhuis, moet je 1,5 meter afstand bewaren indien > 12 jaar
 • Aan een tafel mogen maximaal 4 personen op 1,5 meter plaatsnemen

Trainingen en wedstrijden

Jongste Jeugd en Junioren
Jongste Jeugd en de Junioren kunnen gewoon trainen en wedstrijden spelen, ook weer tegen teams van anders clubs.

Belangrijk: check voor iedere wedstrijd de Corona-regels van de club, waar je naartoe moet!


Senioren

Voor de senioren vanaf 27 jaar en ouder geldt: ze mogen trainen, zonder beperkingen. Buiten het veld geldt de 1,5 meter nog wel! Onderlinge wedstrijden zijn toegestaan, tegen teams van andere clubs niet.


Toeschouwers

Je mag niet kijken bij trainingen of wedstrijden. Ook ouders niet. De kinderen worden bij de ingang (blokhut) afgezet en opgehaald. We vragen alle ouders om niet naar de training en/of wedstrijd te komen kijken. Niet achter het hek en ook niet op de bult bij veld 1. Dit leidt buiten het complex soms tot onveilige situaties en dat willen we niet.

Uitzondering: Bij uitwedstrijden zijn de noodzakelijke chauffeurs teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Zorg er wel voor dat je het aantal rijouders beperkt tot dat wat je nodig hebt om naar de wedstrijd te komen! En houd langs de zijlijn de 1,5 meter regel in acht!


Voor de training en de wedstrijd verzamelen we maximaal 15 minuten voor aanvang. Je mag het terrein niet eerder betreden. Wedstrijdvoorbereiding doe je dus niet voorafgaand aan de wedstrijd bij Ares, maar alvast op de training of in een digitaal overleg.


Na de training en de wedstrijd verlaat je het terrein onmiddellijk.


Het betreden van de velden is en blijft verboden buiten de trainingen en wedstrijden.


Mondkapjes - in de auto
Het advies luidt: dat spelers vanaf de C-leeftijd en senioren bij vervoer in de auto naar uitwedstrijden een mondkapje dragen evenals de overige inzittenden/chauffeur.


Kleding en materialen
Kleding wordt niet uitgewisseld, en alles wordt door de (ouders van) spelers zelf gewassen.


Keepersmaterialen die door meerdere keepers worden gebruikt, moeten na de wedstrijd gereinigd worden. Alle stoffen materialen kunnen in de wasmachine, het foam en de helm met een desinfecterend middel reinigen. Graag goed laten drogen.

Strafcornermaskers mogen niet gezamenlijk gebruikt worden. De verdediger moet een persoonlijk masker hebben en deze ook mee naar huis nemen. Is dit niet mogelijk, zorg dan dat er achter het doel een desinfecterende spray ligt, waarmee het masker ontsmet kan worden.


Voor de overige materialen geldt: zorg waar nodig voor persoonlijke hygiënemiddelen en schoonmaakmiddelen voor materialen (water en zeep en voldoende papieren handdoekjes). Het is belangrijk sportmaterialen te desinfecteren na gebruik.


Registratie
Het is verplicht je te registreren alvorens het sportcomplex van HC Ares te betreden. Dit is onze gezondheidscheck. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar en geldt elke dag opnieuw. Registreer je via de QR-code of via www.hcares.nl/registratie. Gegevens worden automatisch gewist na 14 dagen.


Wedstrijdtafel/coördinatie
De locatie van de wedstrijdtafel is bij de blokhut.

Ouders van jeugdleden worden op zaterdagen ingedeeld voor het bezetten van de wedstrijdtafel Daarnaast worden ouders ingedeeld als dag-coronacoördinator. Zij krijgen hiervoor aparte instructies.


Je moet in quarantaine of je hebt Corona, en dan?
Heb je zelf Corona of heb je van de GGD te horen gekregen dat je in quarantaine moet? Meld dit bij je trainer of coach én bij de coronacoördinator Karin Beumer.


Je kunt ook bij Karin terecht als je een vraag hebt over de corona-regels bij HC Ares. Je kunt haar bellen op 06 54 702 705, of een mail sturen naar [email protected].


In quarantaine
Krijg je een melding dat je in quarantaine moet, dan volg je deze regels op en kom je de gehele periode ook niet naar een training of wedstrijd bij HC Ares.


Het is mogelijk om na 5 dagen een test te doen bij de GGD. Is deze negatief, dan mag je weer naar buiten en ook weer hockeyen.


Corona
Heb je Corona? Dan blijf je de gehele periode, minimaal 7 dagen, thuis en kom je pas weer na de club wanneer je klachtenvrij bent.


Tot slot

We verzoeken alle leden, ouders en bezoekers dringend om je aan de instructies te houden. Op deze manier maken we het gezellig én houden we het veilig voor onszelf en voor elkaar.


#wijzijnares #samentegencorona


Bestuur HC Ares

 

Als het nodig is, wordt het protocol aangepast, bijvoorbeeld bij gewijzigde richtlijnen vanuit de overheid of KNHB of indien dit organisatorisch noodzakelijk blijkt. Alle aanpassingen worden via de website/app gecommuniceerd.


terug naar vorige scherm
Agenda
vervolg 19-6  Coachbijeenkomst F-jes
vervolg 19-6  trainersbijeenkomst
vervolg 29-6  Algemene Leden Vergadering
vervolg 2-7  Areskamp voor de jongste jeugd
vervolg 19-7  Hockeykampen.nl komt naar HC Ares
vervolg 4-9  Bitjehappen
vervolg 4-9  Start of the season en dat vieren we!
Hele agenda
Nieuws