HC Ares | Malkenschoten 43 | 7333 NM Apeldoorn | 055 533 2500
Ares Academie 
Onze jeugd heeft de toekomst

De jeugd heeft de toekomst en Nederlandse jongeren behoren tot de gelukkigste ter wereld. Wel hebben zij steeds grotere uitdagingen: waaronder prestatiestress op school en de enorme groei bij Jeugdzorg zijn daar voorbeelden van.

Onze hockeyclub is meer dan een hockeyclub. Wij bieden een sportplek waar je niet alleen een betere hockeyer wordt, maar waar je je ook sociaal en communicatief kunt ontwikkelen. Daar wordt je niet alleen zelf een mooier mens van maar heeft ook een positief effect op de Apeldoornse gemeenschap.

Waarom de Ares Academie?

Onze familieclub is een afspiegeling van de Apeldoornse samenleving. Iedereen kan bij ons hockey spelen op zijn of haar eigen manier en op zijn eigen niveau. Bij ons staan de mensen centraal. Met deze gedachte leiden wij ook onze trainers en coaches op. Het stimuleren van onze jeugdleden om zich communicatief en sociaal door te ontwikkelen, vormt een belangrijk onderdeel daarbij.

Hoe los je conflicten tijdens een training op? Hoe motiveer je achterblijvers? Hoe ga je respectvol om met een afwijkende mening? Hoe reageer je op negativiteit langs de lijn? Allemaal thema’s die op school minder of niet tot het lesmateriaal behoren. Wel spelen deze in de hedendaagse samenleving een belangrijke rol. De Ares Academie speelt in op deze thema’s. Daarmee krijgen onze leden meer zorg voor zichzelf en voor de mensen in hun omgeving. 

Wat doet de Ares Academie?

Onze trainers en coaches volgen gedurende het gehele jaar een lesprogramma. Voor trainers en coaches is dit een geweldige kans om zich als mens verder te ontwikkelen. Ze leren te presenteren, analyseren, motiveren en stimuleren. Vaardigheden waar zij ook in de volle breedte van hun carrière van gaan profiteren.

De opgeleide trainers en coaches dragen deze opgedane kennis en vaardigheden over op alle jeugdleden. De Ares Academie is daarmee een verlengstuk van onze vereniging en sluit aan op onze normen, waarden en technische kaders. Het is samengesteld vanuit het grote Ares hart.

Ambassadeurs gezocht!

Om de Ares Academie te laten slagen zoeken wij enthousiaste ambassadeurs. Deze ambassadeurs omarmen dit maatschappelijke Apeldoornse project. Dit doen zij in de vorm van faciliteiten, financiële middelen en of het beschikbaar stellen van expertise. Als ambassadeur help je de jeugd van Apeldoorn. Zij worden beter voorbereid op de toekomst en weten ook hoe ze anderen daarbij kunnen helpen. Als ambassadeur ontvang je een passende tegenprestatie.

Meerdere Apeldoornse bedrijven hebben reeds hun steun toegezegd. O.a. Rabobank, Volvo Nieuwenhuijse, DAKA en Leeuwis Fysiogroep zijn ambassadeurs van de Ares Academie.

Heeft u interesse in dit mooie project? Neem dan gerust contact op met Dennis Augusteijn en of Rob Beemer via [email protected].


 
Agenda
vervolg 24-9  Grote Clubactie
vervolg 14-10  Oktoberfest bij HC Ares
vervolg 23-11  ALV-vergadering
Hele agenda
Nieuws