HC Ares | Malkenschoten 43 | 7333 NM Apeldoorn | 055 533 2500
Sponsoring Spelregels 
Sponsor cafetaria-model
Het sponsormodel van Ares kent hoofd-, top-, club- en teamsponsoren. Hoofd- en topsponsoring wordt op maat ingevuld. Voor overige sponsoren hanteren we een cafetaria-model. Clubsponsoren leggen jaarlijks een bedrag in. Voor dit bedrijf maken zijn een keuze uit het sponsoraanbod. Zij gaan hierbij een verplichting voor drie jaar aan. De eind- en facturatiedatum is altijd 1 juli van het jaar. Bij andere startmomenten wordt het restant bedrag naar ratio betaald. Afspraken worden in een contract vastgelegd en door alle partijen getekend. De realisatie van alle sponsoruitingen wordt volledig verzorgd door Ares.

Social Media Pakket
Het Ares Social Media Team (SMT) bestaande uit enthousiaste social media vrijwilligers maken films, foto’s en verhaallijnen over en voor sponsoren. De gemaakte content wordt gedeeld binnen de social media van leden en ook beschikbaar gesteld aan de sponsor. Het team wordt getraind door Fan Connection. Het Social Media pakket kan alleen in combinatie met andere sponsoruitingen, met een totale waarde van minimum € 500,-, worden afgenomen. Sponsoren die een contract hebben of aangaan met een waarde van € 1.000,- per jaar, ontvangen dit pakket gratis.

Business Club ARES (start 2019)
ARES biedt sponsoren de mogelijkheid om deel te nemen aan de Business Club Ares. Leden komen met elkaar in contact en vergroten hun netwerk. Inspirerende bijeenkomsten worden georganiseerd op een locatie bij een Apeldoornse ondernemer. Door het laag houden van een bijdrage van € 250,- bieden we een grote groep de kans om deel te nemen. Sponsoren die een contract hebben of aangaan met een waarde van € 1.000,- per jaar, ontvangen het lidmaatschap gratis.

Hoe gaan we om met sponsoren in dezelfde branche of segment?
Een hoofdsponsor heeft het alleenrecht. Bij een topsponsor kan het alleenrecht worden opgenomen in het contract. De clubsponsoren hebben geen alleenrecht.

Hoe omgaan met een sponsor in dezelfde branche met een overlappend producten en of dienstenaanbod en er is geen sprake van alleenrecht?
Wij melden dit (indien bekend) bij de bestaande sponsor. Deze houden we tevens op de hoogte van de lopende gesprekken. De intentie is dat sponsoren elkaar versterken. Bij de actieve zoektocht naar nieuwe sponsoren zijn we gericht op complementaire sponsoren. Er kunnen aan dit artikel geen rechten worden verbonden.

Hoe gaan we om met de gunning voor de organisatie van evenementen of dergelijke zaken?
Bij de gunning is het de intentie om eerst te kijken naar de bestaande sponsoren. Deze heeft ten alle tijden voorrang op een buitenstaander
 
Agenda
vervolg 24-9  Grote Clubactie
vervolg 14-10  Oktoberfest bij HC Ares
vervolg 23-11  ALV-vergadering
Hele agenda
Nieuws