HC Ares | Malkenschoten 43 | 7333 NM Apeldoorn | 055 533 2500
Sponsoring Spelregels 
Bij HC Ares kunnen sponsoren op allerlei manieren de club ondersteunen en daarbij hun eigen merk/product op dynamische wijze presenteren. 

U kunt daarbij denken aan: 
 • Hoofdsponsor 
 • Teamsponsor
 • Reclamebord, minidoel of banier sponsor
 • Evenementen sponsor
 • Adverteerder op narrowcasting schermen clubhuis
 • Materiaalsponsoring
 • Dienstensponsoring
Combinaties van bovenstaande zijn natuurlijk ook mogelijk.
 
Voor het sponsoren van teams gelden de volgende spelregels en aandachtspunten:

Spelregels Teamsponsoring
Steeds vaker zien we teams met prachtige pakken, trainingsshirts of tassen, soms voorzien van een sponsornaam en/of de naam van de speler of speelster. Een ontwikkeling die we als vereniging uiteraard toejuichen! Graag willen we wel even kort stil staan bij de spelregels die daarbij gelden.

Kleding met logo’s
Wil een sponsor kleding of materialen voor een team van HC Ares bestellen, let dan op het volgende: 
 • De sponsor heeft reeds een sponsorcontract met HC Ares voor bijv. een advertentie op de narrowcasting schermen, sponsorbord, banier enz. of is daartoe bereid.
 • Beslis wie de eigenaar van de kleding wordt (sponsor, team of individuele speler), hoe je om wilt gaan met vervangen (bv. schade) en uitbreiding (bv. nieuwe spelers).
 • Beslis hoe lang de kleding mag worden gedragen: het is tenslotte niet wenselijk om versleten kleding van (oud) sponsoren in en langs de hockeyvelden te zien in combinatie met de naam van HC Ares. Regel hiervoor iets met het gesponsorde team.
 • Je bent als sponsor weliswaar niet verplicht om de materialen bij onze hoofdsponsor Intersport aan te schaffen, maar je dient hen wel in de gelegenheid te stellen om een offerte uit te brengen.

Kleding en materialen zonder logo’s
Als een sponsor materialen voor een team bestelt waarbij géén logo van het bedrijf / de organisatie wordt gebruikt, dan gaat HC Ares ervan uit dat het gaat om sponsoring in natura waarbij de individuele spelers eigenaar worden van de materialen. Tenzij aanvullende afspraken nodig zijn, hoeft dan geen sponsorovereenkomsten met HC Ares opgesteld te worden.

Website en SCOOP
Als je als sponsor een team in het nieuw steekt, vinden wij als sponsorcommissie het leuk om daaraan aandacht te besteden op de website van HC Ares en/of de Scoop. We zien graag een teamfoto en beschrijving van de sponsor tegemoet!
 
FAQ’s

Mag ik als sponsor de materialen bij een willekeurige, goedkope webshop bestellen?
Uiteraard, mits Intersport ook een offerte heeft mogen uitbrengen. Maar let er op dat als de materialen inferieur zijn of de bedrukking is van slechte kwaliteit, het noodzakelijk kan zijn om de materialen binnen twee jaar weer te vervangen. Dan is goedkoop dus duurkoop.

Ik wil materialen laten bedrukken. Hoe kom ik aan het HC Ares logo?
U krijgt het logo van de sponsorcommissie aangeleverd in het EPS formaat. Onze hoofdsponsor Intersport beschikt overigens al over de logo’s.

Mag elk bedrijf sponsoren?
HC Ares controleert of de beoogde sponsor concurreert met een van de hoofdsponsoren. Als daar vragen over zijn, overleggen we met de hoofdsponsor. Daarnaast mogen de doelstellingen van de sponsor niet in strijd zijn met de doelstellingen van de vereniging of met de goede zeden.

Wat kosten de verschillende vormen van sponsoring?
De sponsorcommissie hanteert een lijst met tarieven per vorm van sponsoring, maar voorop staat dat de sponsor en de club wederzijds voordeel genieten en dat is niet altijd in geld uit te drukken. Neem dus vooral contact op met de sponsorcommissie en geef aan wat u als sponsor zou willen bereiken – en wat HC Ares daarvoor zou kunnen doen. 

Hoe kom ik in contact met de sponsorcommissie?
Je kunt mailen naar sponsorcommissie[at]hcares.nl en dan nemen we snel contact met je op. Of spreek langs de lijn één van de commissieleden aan (bv. Erwin van Kints, Ron Soeteman of Armando Dörsek).
 
Agenda
vervolg 27-2  Scheidsrechters examen
vervolg 1-3  Knutselen met Michelle in de vakantie
vervolg 2-3  Knutselochtend
vervolg 9-3  Ledenwervingsactie Jeugd
vervolg 13-3  Ledenwervingsactie ouders
vervolg 16-3  Start of the Season
vervolg 17-3  Huldiging zaalkampioenen
Hele agenda
Nieuws